Kongres 2015

Thy - Mors lærerkreds er nu hjemme igen efter en veloverstået kongres. Det var en livlig kongres og som Formand Philip Lehn Brand udtaler: " Den mest interessante kongres i 10 år"

En kongres der var præget af, at formandens beretning under forskelige tematiske overskrifter lagde op til debat før udformningen af kongresvedtagelserne. Dette gav en livlig debat, hvor mange forskellige kongresdelegerede var på talerstolen for at give deres input i forhold til temaerne som var:

-         OK- forhold

-         Medlemmernes arbejdssituation

-         Skolen i samfundet

-         Samfundsforhold

-         Organisatoriske forhold

Debat var der også under vedtagelse af vedtægtsændringerne som bl.a. indeholdt forslag fra hovedstyrelsen om, at ændre kongressen til hvert andet år og nedsætte antallet af hovedbestyrelsesmedlemmer med 2 personer. Begge dele begrundet i et svagt faldende medlemstal og en deraf strammere økonomi både i hovedforeningen og i Kredsene.

Thy- Mors Lærerkreds bakkede op om begge forslag bl.a. ud fra begrundelsen, at det for medlemmerne er vigtigere, at vi fortsat har mulighed for at kommer ud på skolerne og møde medlemmerne der, end at bruge pengene på det repræsentative demokrati i Købehavn. Forslaget om 2-årige kongresperiode faldt desværre, da 2/3 dele af Kongressen ikke stemt for forslaget, mens forslaget om nedsættelsen af medlemmer i hovedstyrelsen gik igennem.

Er du interesseret i at læse og høre mere fra kongressen, kan du med fordel se den lille video ”Det alternative overblik”  eller læse mere om Kongressen og kongresvedtagelserne på Folkeskolen.dk

/nyheder/2015/september/tegning-af-kongressen

http://www.folkeskolen.dk/emneord/arbejdsliv/dlf/dlf-kongres-'15/

Emner

Målgruppe